Erkki Kastari Oy
 ERKKI KASTARI OY


Ajankohtaista


11.6.2024
HYVÄÄ JUHANNUSTA!

11.6.2024

Juhannusviikon aikataulu: Remeskylän reitti ajetaan poikkeuksellisesti jo maanantaina 17.6. Juhannusaatto on perjantaina 21.6., joten ajot siirtyvät päivää aikaisemmaksi. Keskiviikon reitti ajetaan tiistaina 18.6., torstain reitti ajetaan keskiviikkona 19.6. ja perjantain reitti ajetaan torstaina 20.6.


20.3.2024

YHTEYDENOTTO nettisivujen kautta ei toimi. Ottakaa toistaiseksi yhteys sähköpostilla: erkki.kastari@ky.inet.fi, asia korjataan pikimmin.

15.3.2024

Joitakin jätesäiliöitä on jäänyt tyhjentämättä liukkauden tai upottavien polanteiden takia. Tässä alhaalla vastaus useampiin kysymyksiin. Asiakaspalveluumme voi myös aina soittaa 24/7. Vastaajaan voi jättää viestiä, aina emme pysty vastaamaan puhelimeen, soitamme sitten takaisin.

Sain kirjeen, että lumityöt on tekemättä / astia jäässä / polanne tiellä. Miksi kuski ei ole tyhjentänyt astiaa, ei sitä lunta nyt niin paljon ollut.

Kuljettajat tyhjentävät aina ne jäteastiat, jotka he saavat turvallisesti kuljetettua sijaintipaikaltaan autoon ja takaisin. Jäteastian ja sen ympäristön kunnossapito on erityisen tärkeää talvella jo pelkästään jätteenkuljettajien työturvallisuuden vuoksi. Jäätyneet astiat ja pihat sekä tekemättömät lumityöt tuovat aina tapaturmariskejä. Täyden jäteastian raahaaminen lumessa on raskasta ja lisäksi astian pyörät voivat lukkiutua ja rikkoutua. Jätteenkuljettajia on ohjeistettu siten, että jäteastiaa ei saa tyhjentää, ellei sitä ole mahdollista tehdä turvallisesti.

Loka-auto / tukkirekka pystyy kääntymään pihassamme, miksi ei jäteauto?

Jäteautossa akseliväli on lyhyt, mikä aiheuttaa suurta pistemäistä kuormitusta toisin kuin tukkirekalla, jolla akseliväli on pitkä ja paino jakautuu isommalle alueelle. Koska jäteauto voi painaa yli 26 tonnia ja jäteautossa paino keskittyy auton takaosaan, ei jäteauto pysty ajamaan pehmeällä alustalla (esim. nurmikko tai puutteellisen kantavuuden omaava tie) ilman riskiä pihan tai auton rikkoutumisesta.

Kuljettajan mukaan tie on ollut liukas, eikä astiaa oltu tyhjennetty. Henkilöautollakin on pihaan päästy, niin miksi ei jäteautolla?

Jäteauto voi painaa jopa yli 26 tonnia, ja erityisesti talviaikaan liukkailla teillä voi syntyä isoja vahinkoja, jos kuljettaja menettää auton hallinnan. Jäteauton raideleveys on myös eri kuin henkilöautossa. Kuljettajat tekevät kaikki ajolistalla olevat tyhjennykset myös talvisin, eikä jäteastioita jätetä tyhjentämättä ilman syytä. Jos piha on talvella usein liukas, kannattaa jäteastian paikka muuttaa talven ajaksi isomman tien varteen.

Miksi tyhjennyspäivä voi vaihdella?

Tyhjennyspäivä voi muuttua alustarikkojen, sairastumisen, kelin, pyhien vuoksi. reitit ajetaan kuitenkin oikeilla viikoilla ja poikkeuksista ilmoitetaan nettisivuillamme Ajankohtaista osiossa.


1.1.2024 Ylä-Savon Jätehuolto Oy on korottanut jätemaksuja 20,9% vuoden alusta lähtien. Tämä näkyy astiakohtaisten hintojen jätemaksuissa. Kuljetushintoihin on tullut alkaen 1.1.2024 kolmen prosentin indeksikorotus.


Siirtolavat:

Ottakaa yhteyttä, jos tarvitsette siirtolavaa esimerkiksi rakennustyömaalle, siivoustalkoisiin tai remonttinne ajaksi.
Tuomme lavan sopimuksen mukaan haluamaanne osoitteeseen. Lavan tyhjäyksestä ja pois noudosta sovimme tarpeenne mukaan.

Jätelakimuutoksen takia emme aja enää muovia, kartonkia, lasia ja metallia kotitalouksilta. Lakimuutos astui voimaan 1. heinäkuuta 2023 ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy hoitaa kuljetukset näiltä jätejakeilta. Sekajätteen ja keräyspaperin keräykset jatkuvat ennallaan.

Otteita Ylä-Savon yhteisistä jätemääräyksistä:

Kaikilla kiinteistöillä on oltava pyörälliset jätesäiliöt Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 23:n mukaisesti.
Jätesäiliö on sijoitettava tasaiselle kovalle maalle ja siten, että jäteauto pääsee säiliön lähelle.
Lisäksi, jos jätesäiliö sijoitetaan pihaan, on pihassa oltava käännytyspaikka jäteautolle säiliön välittömässä läheisyydessä.

Jos jätesäiliöön laitetaan tuhkaa tai pölyä, se pitää pakata pakkaukseen sen jälkeen, kun se on jäähtynyttä ja kytemätöntä Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 25 mukaisesti.

E-lasku säästää luontoa!
Tee sinäkin e-laskusopimus verkkopankissasi!