Erkki Kastari Ky
 ERKKI KASTARI KY


Ajankohtaista14.6.

Juhannusviikolla Lapinsalo-Huttulantie -reitti ajetaan maanantaina 15.6. Koska juhannusaatto on vapaa, ajot siirtyvät päivää aikaisemmaksi. HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Hyvät asiakkaat, hiekoittakaa pihanne ja tuokaa jätesäiliö tien viereen. Useissa pihoissa jätesäiliö on viety pihan takimmaiseen nurkkaan. Usein vielä piha laskeutuu sinne jätesäiliön suuntaan. Liukkaalla kelillä ei ole mitään mahdollisuutta tyhjentää tällaisia jätesäiliöitä. Ihan parhaiten autatte jätekuskia,kun pidätte jätesäiliön pihaan tulevan tien vieressä. Siitä se on helppo tyhjentää huonommallakin kelillä.

Vastauksia joihinkin kysymyksiin:

Kuljettajan mukaan tie on ollut liukas, eikä astiaa oltu tyhjennetty. Henkilöautollakin on pihaan päästy, niin miksi ei jäteautolla? Jäteauto voi painaa jopa yli 26 tonnia, ja erityisesti talviaikaan liukkailla teillä voi syntyä isoja vahinkoja, jos kuljettaja menettää auton hallinnan. Jäteauton raideleveys on myös eri kuin henkilöautossa. Kuljettajat tekevät kaikki ajolistalla olevat tyhjennykset myös talvisin, eikä jäteastioita jätetä tyhjentämättä ilman syytä. Jos piha on talvella usein liukas, kannattaa jäteastian paikka muuttaa talven ajaksi isomman tien varteen.

Miksi jäteastiaani ei ole tyhjennetty kokonaan? Pakkasen jäädyttämiä jäteastioita on paikoin jäänyt tyhjentämättä kokonaan tai osittain. Jätekuljettajat yrittävät aina tyhjennystä normaalisti, mutta kovettunutta jätettä ei voi yrittää irrottaa astiasta voimalla. Muoviset jäteastiat voivat haljeta, jos niitä esimerkiksi kolistellaan jäteauton nostimella. Rikkoutumisvaaran vuoksi kuskeilla on ohjeistus yrittää tyhjennystä uudelleen seuraavalla kerralla. Kuljettajat eivät voi myöskään sulattaa astioita millään tavalla.

Näin voit auttaa jätekuskia työssään: Älä kaada nesteitä jäteastiaan. Myös kostea jäte jäädyttää jätteen. Jos laitat kosteaa jätettä säiliöön, niin pakkaa se hyvin.Talouspaperi ja munakennot ovat hyviä kuivikkeita. Jos jätetila on lukittu, huolehdi lukkojen sulattamisesta. Jos jäteastia on jo jäätynyt, siirrä se mahdollisuuksien mukaan sisälle sulamaan ennen tyhjennystä. Muista myös liukkauden torjunta ja lumityöt jäteastialle johtavalla kulkuväylällä!

Tiedote 2.9.2019

Aloitamme kiinteistökohtaisen muovin keräyksen 1.10.2019. Tämä on mahdollista nyt, kun Iisalmeen avautuu Rinki Oy:n virallinen muovin vastaanottopaikka. Muovinkeräys koskee pakkausmuovia. Haluamme, että yhä useampi kiuruvetinen voi vaivattomasti lajitella muovisen pakkausjätteen omalla kotipihalla, oli kyseessä sitten kerros-, rivi- tai omakotitalo. Kannustamme myös kiuruvetisiä yrityksiä muovin erilliskeräykseen. Muovinkierrätyksestä saadaan kustannushyötyä tehokkaammalla lajittelulla ja näin sekajätteen määrä ja jätehuoltokustannukset pienenevät. Mitä enemmän muovia kierrätetään, sen paremmin turvataan uusioraaka-aineen saanti kotimaiselle teollisuudelle. Myös uusiomuovituotteet voi kierrättää. Olkaa yhteydessä, jos asia kiinnostaa.

SIIRTOLAVAT:

Ottakaa yhteyttä, jos tarvitsette siirtolavaa esimerkiksi rakennustyömaalle, siivoustalkoisiin tai remonttinne ajaksi.
Tuomme lavan tai kontin sopimuksen mukaan haluamaanne osoitteeseen. Lavan tyhjäyksestä ja pois noudosta sovimme tarpeenne mukaan.

Otteita Ylä-Savon yhteisistä jätemääräyksistä:

Kaikilla kiinteistöillä on oltava pyörälliset jätesäiliöt Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 23:n mukaisesti.
Jätesäiliö on sijoitettava tasaiselle kovalle maalle ja siten, että jäteauto pääsee säiliön lähelle.
Lisäksi, jos jätesäiliö sijoitetaan pihaan, on pihassa oltava käännytyspaikka jäteautolle säiliön välittömässä läheisyydessä.

Jos jätesäiliöön laitetaan tuhkaa tai pölyä, se pitää pakata pakkaukseen sen jälkeen, kun se on jäähtynyttä ja kytemätöntä Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 25 mukaisesti.

E-lasku säästää luontoa!
Tee sinäkin e-laskusopimus verkkopankissasi!