Erkki Kastari Ky
 ERKKI KASTARI KY


AjankohtaistaTiedote 21.2.2019

Sivukylien reitit ajetaan kelien mukaan ajoviikolla. Tiistaiksi suunniteltu ajopäivä voi poiketa kovan lumentulon tai liukkauden takia. Nytkin Aittojärvi-Koivujärvi reittiä ajettiin keskiviikkona ja torstaina. Rytkyn lenkki ajetaan loppuun huomenna perjantaina. Alkuviikon vesisade pehmennytti pihateiden polanteet ja isommat tiet olivat todella liukkaat.

Pakkasen jäädyttämiä jäteastioita on paikoin jäänyt tyhjentämättä kokonaan tai osittain. Jätekuljettajat yrittävät aina tyhjennystä normaalisti, mutta kovettunutta jätettä ei voi yrittää irrottaa astiasta voimalla. Muoviset jäteastiat voivat haljeta, jos niitä esimerkiksi kolistellaan jäteauton nostimella. Rikkoutumisvaaran vuoksi kuskeilla on ohjeistus yrittää tyhjennystä uudelleen seuraavalla kerralla. Kuljettajat eivät voi myöskään sulattaa astioita millään tavalla.

Näin voit auttaa jätekuskia työssään: Älä kaada nesteitä jäteastiaan. Myös kostea jäte jäädyttää jätteen. Jos laitat kosteaa jätettä säiliöön, niin pakkaa se hyvin.Talouspaperi ja munakennot ovat hyviä kuivikkeita. Jos jätetila on lukittu, huolehdi lukkojen sulattamisesta. Jos jäteastia on jo jäätynyt, siirrä se mahdollisuuksien mukaan sisälle sulamaan ennen tyhjennystä. Muista myös liukkauden torjunta ja lumityöt jäteastialle johtavalla kulkuväylällä!SIIRTOLAVAT:Ottakaa yhteyttä, jos tarvitsette siirtolavaa esimerkiksi rakennustyömaalle, siivoustalkoisiin tai remonttinne ajaksi.
Tuomme lavan tai kontin sopimuksen mukaan haluamaanne osoitteeseen. Lavan tyhjäyksestä ja pois noudosta sovimme tarpeenne mukaan.

Kaikilla kiinteistöillä on oltava pyörälliset jätesäiliöt Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 23:n mukaisesti.
Jätesäiliö on sijoitettava tasaiselle kovalle maalle ja siten, että jäteauto pääsee säiliön lähelle.
Lisäksi, jos jätesäiliö sijoitetaan pihaan, on pihassa oltava käännytyspaikka jäteautolle säiliön välittömässä läheisyydessä.

Jos jätesäiliöön laitetaan tuhkaa tai pölyä, se pitää pakata pakkaukseen sen jälkeen, kun se on jäähtynyttä ja kytemätöntä Ylä-Savon jätehuoltomääräysten § 25 mukaisesti.

E-lasku säästää luontoa!
Tee sinäkin e-laskusopimus verkkopankissasi!